terug naar overzicht

Poster over
cultuurwaarden

Hub Noord-Brabant heeft scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en een Dienstencentrum. Zij bieden onderwijs op maat voor kinderen en jongeren met complexe leer- en opvoedingsvragen.
In samenwerking met Nolost Capital, dé specialist in het meten en verbeteren van cultuur, heeft Inktvogel een teamsessie bijgewoond op locatie Veghel. Nolost Capital is expert in het doceren, analyseren en optimaliseren van gedrag in organisaties met als resultaat een optimale bevlogenheid van medewerkers en klanten. Met deze sterke partner naast haar zij heeft Inkvogel zich tijdens de teamsessie laten inspireren door de vijftig aanwezig docenten. Het thema gedrag en cultuur binnen de organisatie stond centraal.

Op basis van deze input is er een visual ontworpen die als een goede aanvulling dient voor de nieuwe cultuurwaarden. Op een laagdrempelige manier dient de poster als geheugensteun en kan ernaar verwezen worden om bepaald gedrag bespreekbaar te maken. Tevens zijn er herkenbare elementen uit het gebouw te zien en is de stijl aangepast aan de leerlingen van de school aangezien de poster op een centrale plek op de locatie hangt.

Werk van Inktvogel

Nadruk op elkaars eigenheid

Herkenbare quotes uit teamsessie

De leerlingen staan centraal

Verandering in karakters tijdens het ontwerpproces

in opdracht van