terug naar overzicht

Geschiedenis: politiel, roddel en achterklap!

Bijna iedereen kent Hendrik VIII door de tv-serie de Tudors. Hoe kwamen deze Tudors aan de macht in Engeland?

U wordt meegenomen naar het Engeland in de 15e eeuw waar deze (vooral politieke) strijd om de macht wordt uitgevochten, door Shakespeare de ‘Rozenoorlog’ genoemd. Om de context zo duidelijk mogelijk te maken komen ook kerkelijke, bestuurlijke en economsiche aspecten aan de orde.

Gestart wordt met een kort overzicht van de tijd vanaf Karel de Grote tot het verlies van bijna alle Engelse bezittingen op het continent in de 15e eeuw en eindigt met de Tudors.

text source Hans Smeets

In een 2-uur durende Prezi vertelt Engelse Geschiedenis kenner; Hans Smeets, de geschiedenis van de middeleeuwen met de nadruk op de 15e eeuw. Aangezien deze geschiedenis complex in elkaar zit met haar ogenschijnlijk kleine politieke beslissingen en effecten van een ordinaire machtsstrijd is er door Inktvogel voor een laagdrempelige presentatievorm gekozen.

De luisteraar bouwt op naar een totaaloverzicht van de geschiedenis in de vorm van een roddelblad met inhoud over het nodige gekonkel, zoals we dat vandaag de dag in alle rangen en standen nog steeds herkennen.

Werk van Inktvogel

Een 2-uur durende Prezi met begeleidende hand-outs.

Metaforisch magazine

Stamboom om de complexe familiebanden in kaart te brengen

Verhaal en hand-out waren tegelijk te volgen

in opdracht van